Min drømmejobb

Denne uken fikk vi i oppgave av foreleser Karl Philip Lund å skrive et innlegg om drømmejobben vår. Hva er egentlig min drømmejobb? Jeg skal være ærlig å si at jeg har ikke en klar formening om hva som er min drømmejobb enda. Jeg har vel en slags idé om hva jeg helst ønsker å jobbe med, men ingen definert drømmejobb. I følge Business Insider er hele 80% misfornøyde med sin jobb. Enkelte sier opp, resten holder ut selv om de ikke trives. Jeg ønsker definitivt å være en av de resterende 20% som faktisk trives på jobb. Jeg er helt sikker på at dette blir utfordrende, men tror likevel at jeg en dag skal finne den jobben som får meg til å stå opp om morgenen med en smil om munnen, motivert til å dra på jobb.

Hadde du spurt meg for 8 år siden hadde helt sikkert drømmejobben min vært å være fotograf, eller webdesigner. Jeg begynte nemlig allerede i 13-års alderen å designe hjemmesider, og noen år senere kom fotointeressen. Hadde du spurt meg for 5 år siden hadde jeg antageligvis svart grafisk designer. Det var nemlig studiet jeg startet på etter videregående, på det som da het Norges Kreative Fagskole. Her så jeg en mulighet til å kombinere fotografi, web og design. Men heller ikke dette skulle vise seg å være riktig retning for meg. Jeg er nå halvveis i min bachelorgrad ved Høyskolen Kristiania, hvor jeg studerer Markedsføring og merkevareledelse. Jeg har hele veien under studietiden følt meg ganske sikker på at dette er veien for meg, og nå som jeg har valgt å fordype meg i digital markedsføring føler jeg meg enda mer sikker. Det er dette jeg vil jobbe med!

Digital markedsføring er et utfordrende, spennende felt hvor det hele tiden skjer ting. Jeg ser derfor for meg at en jobb innen digital markedsføring kan være både utfordrende og meget lærerikt. Man må alltid holde seg oppdatert på ny teknologi og nye trender, og det dukker stadig opp nye verktøy man kan ta i bruk som markedsfører. Jeg synes i tillegg alt som har med sosiale medier å gjøre er både gøy, inspirerende og fascinerende og ser virkelig for meg en jobb hvor dette er en del av min hverdag. Jeg ønsker å jobbe i et miljø som er åpent og inkluderende, hvor samarbeid er en viktig del av jobben. Alle bør jobbe mot samme mål, også sjefen. Man skal få inspirasjon fra sine kollegaer, og man skal inspirere dem. For det er selvfølgelig drømmen. En jobb jeg synes er inspirerende, og en jobb som gir meg lyst til å være kreativ og kaste ut idéer.

IMG_0751

Skal jeg være mer spesifikk angående hva som er min drømmejobb, vil fortsatt kreativitet stå sentralt. Som nevnt har jeg vokst opp med interesser som fotografi, design og web. De siste årene har jeg også funnet mer og mer inspirasjon i mote. Jeg bruker mye tid på sosiale medier, blogger og magasiner. Alt for å finne inspirasjon. Min egen stil er nok ganske basic, men det er ikke bare antrekk jeg henter inspirasjon fra. Jeg henter inspirasjon fra farger, snitt, mønstre, teksturer. Alt. Jeg får små hjerter i øynene når jeg ser en Instragram-profil som er estetisk vakker. Er personen eller bedriften bak denne profilen i tillegg suksessfull, blir det plutselig så mye mer interessant. Jeg drømmer derfor om å få jobbe i et miljø med folk som inspireres av det samme som meg. Et miljø hvor jeg får være kreativ, og får bruk for alt jeg har lært meg, uansett om det er markedsføring, akademisk skriving eller grafisk design. Kanskje er min drømmejobb som digitalansvarlig for et magasin som Costume, eller kanskje den er på hovedkontoret til Bik Bok hos Varner. Jeg er rett og slett ikke helt sikker enda. Men at jeg kommer til å finne den, det er jeg helt sikker på.

Kilder
Bloggoppgave: Hva er din drømmejobb?
80% hate their jobs – but should you choose a passion or a paycheck?Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *